Dizel Yakıt Sisteminin Havası Nasıl Alınır?

tamircim.net blok dizel yakit sistemi

yakıt basınç temizlik

Dizel enjektör yakıt hatları, yakıtı kaldırma pompasından taşır ve enjektör besleme hatlarına veya yakıt galerisine iletir. Yakıt enjektörlerden geçerken yanma odasına az miktarda yakıt enjekte edilir. Dökülen yakıt veya dönüş yakıtı olarak adlandırılan fazla yakıt, enjektörleri soğutur ve ısıyı dağıtmak için yakıt tankına geri gönderilir. Yakıt filtresi değişikliğinden veya yakıtın bitmesinden dolayı besleme hatlarına giren hava kabarcıkları, motorun normal şekilde çalışmasını ve çalışmasını engelleyecektir. Sistem temizlenene kadar hava boşaltılmalıdır.


yakıt tasarrufu tamircim.net

1. Adım

Yakıt filtrelerinin düzgün takıldığından ve tıkanmadığından emin olun. Depodan kaldırma pompasına ve kaldırma pompasından yakıt filtrelerine tüm yakıt hattı bağlantılarında bir hava sızıntısı olduğunu gösterebilecek yakıt sızıntılarını kontrol edin.

2. Adım 

Enjektör üst kısımlarına ve yakıt hatlarına erişim sağlayın. Bazı motorların enjektörleri açığa çıkarken, diğerleri enjektörleri valf kapağının altına monte eder. Mümkünse valf kapağını çıkarın.

3. Adım

Yakıt kesme valfinin açık olduğundan emin olun. Yakıt almak için serideki son enjektörün yakıt cıvatasındaki bir anahtarla torku kırın. Çoğu modelde bu, motordaki en öndeki enjektör olacaktır. Bu ayrıntı için motorunuzun üreticisinin teknik özelliklerini kontrol edin.

4. Adım

Motor kumandasını "Yakıt Yok" konumuna getirin. Marş motorunu çalıştırın ve motoru ters çevirin. Gevşemiş yakıt cıvatasından sızan yakıtları gözlemleyin. Tüm havanın dışarı çıkmasına izin verin ve yakıtın saf olduğu görüldüğünde, hava kabarcığı görülmeden yakıt cıvatasını bir anahtarla tamamen sıkın. Dökülen tüm yakıtı atölye veya üstüpü bezleriyle temizleyin. Mümkünse valf kapağını değiştirin. Motoru test edin ve çalıştırın.

 

 

fuel delivery system  tamircim.net